fbpx

Lorena Lala

Psiholog Lorena Lala - Psihoterapeut MAZE Center București

Formări:

 • Formare profesională în Psihoterapii cognitiv-comportamentale – Asociația de Psihofarmacoterapie și Științe Cognitive (APSC).
 • Formare în Terapia centrata pe compasiune – Asociația Compassionate Mind – recunoscut de fundația Compassionate Mind Foundation – Paul Gilbert.
 • Master Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică şi Psihoterapie.
 • Facultatea de Psihologie si Științele Educației.

Despre mine:

Psihoterapia poate fi descrisă, în sens larg, ca o examinare a suferinței, care poate varia de la anumite simptome și comportamente care ne deranjează, până la problemele subiacente mai profunde, culminând apoi cu nevoia de a înțelege și construi sensul vieții noastre. ​​Rolul meu în calitate de terapeut este să ofer un spațiu confidențial și blând în care să-ți explorezi îngrijorările, sentimentele, amintirile și aspirațiile. Văd terapia ca pe un context pentru o ascultare mai atentă și responsivă a experienței tale și pentru a-ți dezvolta treptat încrederea în propriile resurse. Acest context îți oferă o „oglindă terapeutică”, care, pe măsură ce aprofundezi cunoașterea de sine, îți relevă propriul fel de a gestiona dificultățile cu care te confrunți, dat fiind că fiecare persoană are înțelegerea sa unică a lumii.

Tind să cred că nu există rețete universal valabile în materie de strategii și tehnici terapeutice, fapt ce-i conferă actului terapeutic întocmai caracterul spontan și artistic, însă la bază folosesc o abordare integrativă cu accent pe Terapia Cognitiva Comportamentala (CBT) și pe diferite elemente din filozofia Zen Budista, precum meditația Mindfulness și meditația Metta.

În ceea ce privește experiența profesională, mi-am început cariera lucrând atât cu copiii și adolescenții clinic sănătoși provenind din comunități dezavantajate, cât și cu cei cu diagnostice neuropsihice. Ulterior, am integrat în dezvoltarea mea profesională un nou rol într-un domeniu conex al psihologiei juridice, rolul de consilier de probațiune, care m-a ajutat la dezvoltarea cunoștințelor și abilităților necesare practicării tehnicilor avansate ale Interviului Motivațional în scopul creșterii și menținerii motivației pentru schimbare în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme de adicție sau dependență de substanțe.

Îmi iubesc cariera pentru că este despre valorile mele- responsabilitatea (de a da formă și sens nu doar lumii interioare ci și exterioare) și perseverența (de „a muta un munte, dar deplasându-l piatră cu piatră!” – Omraam Mikhael Aivanhov) și le practic în fiecare zi prin ceea ce fac. Tocmai de aceea vreau, în calitate de psihoterapeut, să te ajut să-ți  reinventezi viața prin a fi mai prezent și mai conectat cu lucrurile care au sens pentru tine.

Servicii:

 • Evaluare clinică și psihodiagnostic.
 • Psihoterapie și dezvoltare personală:
  • Probleme de anxietate (atacuri de panică;  anxietate socială, fobii, obsesii, agorafobie).
  • Dispoziție depresivă.
  • Gestionarea emoțiilor.
  • Stimă de sine scăzută.
  • Dependențe.
  • Probleme în relații (de cuplu sau alte relații importante).
  • Managementul stresului: burnout; boală; doliu; separare.

Lorena Lala este psihoterapeut la MAZE București

Centrul de Psihologie MAZE București este situat la adresa: Str. Traian nr. 107,  Sector 2 , București
Pentru o localizare precisă pe hartă, apasă aici.

Lasă-ne să te ajutăm!
Scroll to Top