fbpx

Bogdan Băceanu

Psihoterapeut acreditat Bogdan Băceanu - Maze Center București

Formări:

  • Psiholog Clinician (ATCCPR) și Psihoterapeut (institutul de psihoterapie experiențială focusată pe emoții, în formare).
  • Master în Psihologia Traumei, Universitatea din București.

Despre mine:

Salut, sunt Bogdan, iar domeniul meu principal de interes este legat de abordarea abuzurilor, traumelor (timpurii, complexe, etc. ) și a PTSD-ului. Traumatizarea psihică este, în opinia mea, sursa și/ sau elementul care favorizează apariția multor altor tulburări (depresie, anxietate, tulburări de personalitate, tulburări psihiatrice, etc. ).

În acest sens folosesc o metoda care se centrează pe emoțiile din corp (Emotions Focused Therapy), creata pentru rezolvarea de durată a multor probleme psihice. În timpul ședințelor vom aborda orice problemă, prin identificarea și procesarea emoțiilor care definesc acea parte a personalității (depresivul, anxiosul), pentru ca ulterior să se producă ceea ce numim dezidentificarea.

De ce am nevoie în acest proces?

  • Capacitatea de a face introspecție (de a ne uita înăuntrul nostru pentru a identifica gânduri, emoții, șamd. ) – dacă nu este ceva cunoscut pentru tine, se poate deprinde în cadrul ședințelor;
  • Capacitatea de a fi mindful – a fi mindful înseamnă a fi conștient, iar procesul are nevoie de conștientizare;
  • Capacitatea de a fi vulnerabil – în timpul procesării, vulnerabilitatea înseamnă că „mă las văzut”, las emoția să fie văzută și creează terenul pentru procesare. La fel ca orice altă capacitate, cu timp și experiență, ea poate fi deprinsă.

De ce aș trece prin acest proces?

Până în prezent, aceasta este singura abordare, de care sunt conștient, care ține cont de rata de recădere, cu alte cuvinte, odată terminat procesul, recăderea se va întâmpla mai rar, pe perioade scurte de timp și, cel mai important, va fi gestionabila.

Servicii:

  • Consiliere psihologică: individuală (viața, carieră), de grup (cuplu, familie), și pe anumite probleme specifice (ex. deprinderea unor abilități lipsă – empatizarea cu ceilalți).
  • Psihoterapie individuală – în special în ariile: trauma psihică, depresia, tulburările anxioase, tulburările de personalitate, workaholism și burnout, stresul cotidian și dependențele.
  • Evaluare clinică avansată
  • Tehnici de management ale simptomelor (relaxare, meditații, mindfulness, etc.).
 

Bogdan Băceanu este psihoterapeut la MAZE București

Centrul de Psihologie MAZE București este situat la adresa: Str. Traian nr. 107,  Sector 2 , București
Pentru o localizare precisă pe hartă, apasă aici.

Lasă-ne să te ajutăm!
Scroll to Top