Psihoterapie de grup

De ce ai nevoie de psihoterapie de grup?

Îmbinarea cu un grup de străini poate părea intimidantă la început, dar terapia de grup oferă beneficii pe termen lung. Psihologii spun, de fapt, că membrii grupului sunt aproape întotdeauna surprinși de recompensa oferită de experiența grupului.

Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin. Alți membri ai grupului vă ajută deseori să veniți cu idei specifice pentru îmbunătățirea unei situații dificile sau a unei provocări de viață și să vă păstrați motivația pe parcurs.

Vorbind în mod regulat și ascultându-i pe alții vă ajută și să vă puneți propria problemă în perspectivă. Mulți oameni se confruntă cu dificultăți diverse, dar puțini vorbesc în mod deschis despre acestea cu persoane cu care nu au relatii apropiate.
De multe ori, s-ar putea să simți ca și cum lupți singur – dar nu ești. Poate fi o ușurare să constați că sunt și alții care îți împărtășesc trăirile.

Diversitatea este un alt beneficiu important al terapiei de grup. Oamenii au personalități și medii diferite astfel privind aceleași situații din perpective diverse. Văzând modul în care alte persoane abordează problemele și fac schimbări pozitive, puteți descoperi o serie întreagă de strategii pentru a face față provocarilor.

Scroll to Top