Hipnoterapie

Psiho-hipnoza – vindecare prin relaxarea mintii este o tehnică folosită de psihologii care au urmat o formare în domeniu și care ajută clienții să modifice unele comportamente sau tipare nocive.

Psiho-hipnoza reprezintă o formă de terapie clasică în care se folosește des tehnica hipnozei. De regulă, ședințele de început clădesc relația terapeut-client. Până în punctul în care clientul se simte suficient de încrezător și confortabil să se relaxeze și să pătrundă în starea de transă.

Hipnoza este o tehnică pentru a pune pe cineva într-o stare de concentrare sporită, în care mintea este mai deschisă către sugestie.

Terapeuții folosesc hipnoza (menționată și sub denumirea de hipnoterapie sau sugestie hipnotică) pentru a ajuta pacienții să întrerupă obiceiuri proaste. Exemple: fumatul sau să realizeze alte schimbări pozitive, cum ar fi pierderea în greutate. Ei realizează acest lucru cu ajutorul imaginilor mintale și a repetării verbale liniștitoare care plasează pacientul într-o stare de transă. Odată relaxată, mintea pacienților este mai deschisă față de mesajele transformatoare.

Hipnoza poate, de asemenea, ajuta oamenii să facă față stărilor emoționale negative. Exemple: stresul și anxietatea, precum și durerea, oboseala, insomnia, tulburările de dispoziție și multe altele. În cazuri rare în care pacienții sunt rezistenți la hipnoză, pot fi utilizate terapii alternative.

Întrebări frecvente

Cand stiu ca este nevoie de psiho-hipnoza?

Psiho-hipnoza este o tehnica terapeutica pe care unii psihoterapeuti (care au o formare in domeniu) o pot ingloba in planul terapeutic al clientilor. In functie de diagnosticul clientului, psihoterapeutul poate evalua daca psiho-hipnoza este o tehnica potrivita sau nu.

Cat dureaza o sedinta de psiho-hipnoza?

Sedinta de psiho-hipnoza dureaza intre 50 – 60 minute.

Ce se intampla in timpul sedintei de psiho-hipnoza?

Cu ajutorul hinoterapeutului, clientul poate scoate la suprafata, in cadrul sedintelor de psiho-hipnoza, traume vechi care nu au fost vindecate de trecerea timpului.

Scroll to Top