Psiho-oncologie

Psiho-oncologie – sprijin in lupta cu boala prin ameliorarea simptomelor psihice care vă pot îngreuna procesul de vindecare.

Aproape jumătate din pacienții oncologici prezintă anxietate, depresie și alte suferințe.
Același lucru este valabil și pentru persoanele care îi îngrijesc. Dar cercetările demonstrează că utilizarea psihologiei pentru a aborda aceste probleme conduce la mai puține simptome, la perioade mai scurte de spitalizare și la o mai bună comunicare cu profesioniștii din domeniul medical și cei dragi.

Psiho-oncologia abordează cele două mari dimensiuni psihologice ale cancerului:

  • Răspunsurile psihologice ale pacienților la cancer în toate stadiile bolii, precum și ale familiilor și îngrijitorilor lor;
  • Factorii psihologici, comportamentali și sociali care pot influența procesul bolii.

Suferința fizică nu poate fi tratată de psihologie, dar ne putem asuma rolul de a vă fi sprijin în poate cea mai grea perioadă din viață și de a vă îndruma spre metode de gestionare a simptomelor psihice.

Preț
Psiho-oncologie

Psiho-oncologie250 Lei50 min

Întrebări frecvente

Cand stiu ca este nevoie de psiho-oncologie?

Serviciul de psiho-oncologie, dupa cum ii spune si numele, este o forma de psihoterapie relevanta pentru cei care se confrunta cu diagnostice de cancer. Psiho-oncologia reprezinta suportul psihologic pe care il pot accesa atat bolnavii cat si apartinatorii acestora.

Cat dureaza o sedinta de psiho-oncologie?

Sedinta de psiho-oncologie dureaza 50 – 60 minute.

Ce se intampla in timpul sedintei de psiho-oncologie?

In sedintele de psiho-oncologie se trateaza efectele psihologice negative, astfel incat bolnavul, sa poata sa isi gaseasca resursele interioare de a lupta cu boala si de a accepta situatia in care se afla.

De cate sedinte de psiho-oncologie este nevoie pentru a rezolva problema?

Numarul sedintelor de psiho-oncologie variaza de la un client la altul, fiind puternic influentate de diagnostic si de gradul de afectare psihica a clientului.

Psihologi MAZE Center:

Mihaela Ilie

Psihoterapeut

Georgiana Trandafir

Psihoterapeut

Ioana Ursu

Psihoterapeut
Scroll to Top