Psihoterapie de grup

Psihoterapie grup – impartasim experiente comune!

Experiențele pot fi comune, dar reacțiile noastre să difere, fapt ce face terapia de grup cu atât mai folositoare și eficientă.

Terapia de grup te provoacă să înveți și să îi înveți pe alții, iar împreună să vă îndreptați spre perspective benefice și sănătoase. 

Îmbinarea cu un grup de străini poate părea intimidantă la început, dar terapia de grup oferă beneficii pe termen lung. Psihologii spun, de fapt, că membrii grupului sunt aproape întotdeauna surprinși de recompensa oferită de experiența grupului.

Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin. Alți membri ai grupului vă ajută deseori să veniți cu idei specifice pentru îmbunătățirea unei situații dificile. Sau cum sa faceți față unei provocări de viață și să vă păstrați motivația pe parcurs.

Vorbind în mod regulat și ascultându-i pe alții vă ajută și să vă puneți propria problemă în perspectivă. Mulți oameni se confruntă cu dificultăți diverse, dar puțini vorbesc în mod deschis despre acestea cu persoane cu care nu au relatii apropiate.
De multe ori, s-ar putea să simți ca și cum lupți singur – dar nu ești. Poate fi o ușurare să constați că sunt și alții care îți împărtășesc trăirile.

Diversitatea este un alt beneficiu important al terapiei de grup. Oamenii au personalități și medii diferite astfel privind aceleași situații din perpective diverse. Văzând modul în care alte persoane abordează problemele și fac schimbări pozitive, puteți descoperi o serie întreagă de strategii pentru a face față provocarilor.

Preț
Psihoterapie de Grup

Psihoterapie Grup150 Lei90 min

Întrebări frecvente

Cand stiu ca este nevoie de psihoterapie de grup?

Grupurile de terapie sunt organizate in jurul unei probleme cu care participantii s-au confruntat sau se confrunta in prezent. Acestea sunt coordonate de regula de unul sau mai multi terapeuti. Grupurile de terapie functioneaza ca un suport, sau o plasa de siguranta in care oamenii isi impartasesc experientele si se dezvolta impreuna.

Cat dureaza o sedinta de psihoterapie de grup?

Sedintele pentru psihoterapia de grup dureaza intre 50 – 60 minute.

Ce se intampla in timpul sedintei de psihoterapie de grup?

In timpul terapiei de grup se impartasesc experiente, se propun de catre psihoterapeut activitati de descoperire sau vindecare si se lucreaza la un plan concret de depasire a situatiei nocive in care participantii se afla.

De cate sedinte de psihoterapie de grup este nevoie pentru a rezolva problema?

In cazul psihoterapei de grup, exista o structura a sedintelor si un numar de sedinte care sunt prezentate de la inceput participantilor.

Psihologi MAZE Center:

Mihaela Ilie

Psihoterapeut

Irina Molnuș

Psihoterapeut

Denisa Dascăl

Psihoterapeut
Scroll to Top