fbpx

Psihoterapie de grup

Psihoterapie grup – impartasim experiente comune!

Experiențele pot fi comune, dar reacțiile noastre să difere, fapt ce face terapia de grup cu atât mai folositoare și eficientă.

Terapia de grup te provoacă să înveți și să îi înveți pe alții, iar împreună să vă îndreptați spre perspective benefice și sănătoase. 

Îmbinarea cu un grup de străini poate părea intimidantă la început, dar terapia de grup oferă beneficii pe termen lung. Psihologii spun, de fapt, că membrii grupului sunt aproape întotdeauna surprinși de recompensa oferită de experiența grupului.

Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin. Alți membri ai grupului vă ajută deseori să veniți cu idei specifice pentru îmbunătățirea unei situații dificile. Sau cum sa faceți față unei provocări de viață și să vă păstrați motivația pe parcurs.

Vorbind în mod regulat și ascultându-i pe alții vă ajută și să vă puneți propria problemă în perspectivă. Mulți oameni se confruntă cu dificultăți diverse, dar puțini vorbesc în mod deschis despre acestea cu persoane cu care nu au relatii apropiate.
De multe ori, s-ar putea să simți ca și cum lupți singur – dar nu ești. Poate fi o ușurare să constați că sunt și alții care îți împărtășesc trăirile.

Diversitatea este un alt beneficiu important al terapiei de grup. Oamenii au personalități și medii diferite astfel privind aceleași situații din perpective diverse. Văzând modul în care alte persoane abordează problemele și fac schimbări pozitive, puteți descoperi o serie întreagă de strategii pentru a face față provocarilor.

Psihologi recomandați:

Dr. Diana Căzănescu

PSIHOTERAPEUT

Eniko Răduț

PSIHOTERAPEUT

Ioana Ciocotișan

PSIHOTERAPEUT
PSIHOLOG CLINICIAN

Test depresie și anxietateAflă acum dacă suferi de depresie sau anxietate!

Abonează-te la Newsletter-ul MAZE Center și primești acces GRATUIT la 3 teste pentru  depresie anxietate și anxietate socială!

Scroll to Top