fbpx

Idei de combatere a stresului în perioada pandemiei

Este deja cunoscut faptul că starea globală în care ne aflăm ne poate genera un nivel de stres mai crescut. Creierul reacționează cel mai bine la rutină, iar situația actuală, cu certitudine ne-a scos pe toți din zona de confort. Cum ne găsim liniștea în aceste vremuri? Ce putem face cu timpul petrecut în casă? 

Iată câteva idei practice pe care le poți pune în aplicare oricând:

  1. Alege-ți activități pentru minte, corp și suflet

Gândește-te la tot ce ți-a făcut plăcere să faci de-a lungul timpului și fă o listă pe care să o împarți în cele 3 categorii: minte, corp, suflet.

Exemple de activități:

Minte: dacă lucrezi de acasă înseamnă că ai deja o rutină cu care te-ai obișnuit. Dar dacă această perioadă îți oferă mai mult timp liber decât ți-ai fi dorit poți încerca:

Jocuri de cuvinte;

Jocuri pentru memorie;

Învățarea unei limbi străine;

Studierea un domeniu nou;

Dezvoltarea personală (citește cărți din domeniu sau apelează la ajutorul unui consilier).

Corp: exercițiile fizice, pe lângă faptul că te ajută să-ți păstrezi forma fizică te ajută și să fii mai fericit. Fă-ți un scurt antrenament pe care să îl repeți zilnic, cu strictețe. Amintește-ți ce activități făceai în copilărie cu drag – săritul corzii, alergatul, jocuri cu mingea etc. Include aceste activități în antrenamentul tău zilnic. Exista și o mulțime de aplicații de unde te poți inspira sau poți intra în legătură cu un antrenor personal care oferă servicii online.

Suflet: când vine vorba de suflet este foarte important să ne îndreptăm atenția asupra oamenilor pe care îi iubim și a căror prezență ne bucură. Vorbiți la telefon sau planificați-vă discuții online în grup. Pentru a profita la maxim de această perioadă, întărește-ți relațiile:

Scrie-i în fiecare zi câte unui prieten care sunt motivele pentru care îl apreciezi, fă referire la momente frumoase petrecute împreună.

Descoperă-te! Fă introspecții cu privire la drumul pe care vrei să mergi în viață. Unde te vezi în viitor, ce fel de om ești, pe cine ai alături?

  1. Fă-ți un plan scris

În fiecare seară sau dimineață, îți poți face o listă cu activități pe care le bifezi de fiecare dată când le-ai finalizat. Aceasta este un mod eficient prin care să-i oferi creierului tău recompense.

  1. Relaxează-te

Nicio zi fără relaxare! Colorează, pictează, stai la soare pe terasa sau în curte dacă spațiul în care locuiești îți permite. Citește! Cititul te ajută să minimizezi influența stării de disconfort provocată de statul în casă. Când citești, creierul tău se transpune în situațiile, peisajele sau locurile descrise de autor. Acest lucru te ajută enorm, creierul tău putând să zburde liniștit pe tărâmuri nevăzute de ochi dar conturate de imaginație.

  1. Ține un jurnal

Această activitate te ajută oricând. Așterne pe hârtie toate îngrijorările pe care le ai, toate stările pe care le experimentezi. Descarcă-ți sufletul pe foaie astfel încât să eviți încărcarea persoanelor dragi cu frustrările și grijile personale.

Ce este bine pentru mine nu e obligatoriu să fie bine și pentru tine așa că, investighează acum ce te face fericit, ce îți stârnește sentimente pozitive și cum funcționezi optim.

Fii prezent, fii bine și ajută-ne pe toți stând în casă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top