Cuprins
1. Lipsa empatiei
Un psihopat nu poate simti ceea ce simt altii. Un individ cu personalitate de psihopat isi întelege sentimentele, dar nu le simte. Astfel, daca te vad plangand din cauza mortii unei persoane dragi, vor arata o oarecare compasiune, dar nu pentru ca simt o adevarata empatie emotionala, ci doar pentru a-ti face placere sau din curtoazie.
2. Puterea de manipulare
Psihopatul este capabil sa recunoasca ce buton sa apese pentru a-i pacali pe alti oameni, pentru a-i manipula si a-i face sa creada tot ceea ce este necesar pentru castigul personal, fara a se îngrijora de impactul pe care acesta il poate avea asupra altora sau asupra sentimentelor lor.
3. Iresponsabilitate
Comportamentul impulsiv si iresponsabilitatea fac parte din stilul lor de viata. Un psihopat nu si-ar admite niciodata greselile si sunt capabili sa se enerveze pe oricine ii acuza de ceva. Obiectivul acestui comportament este de a-l determina pe acuzator sa reflecteze asupra acestuia si sa ajunga sa se simta vinovat pentru ca s-a plans sau pentru ca l-a facut responsabil pentru ceva.
4. Narcisism
Narcisismul este o insusire foarte importanta. Psihopatii se vad in general mai inteligenti, mai puternici și mai valorosi decat oricine altcineva de pe fata pamantului. Ei tind sa aiba o perceptie extravaganta despre ei insisi, gandind ca lumea se invarte în jurul lor.
5. Mincinosi patologici
Minciuna este arma lui de la o zi la alta. Psihopatii tind sa minta continuu. Viata lor alcatuieste o nesfarsita panza de paianjen de minciuni. Minciunile pot fi încadrate in mai multe categorii: de la moderate la miciuni exacerbate.
6. Farmecul superficial
Psihopatii sunt de obicei fermecatori si au o anumita putere de atractie, deoarece caracterul lor este impulsiv, hotarat si curajos. In niciun caz nu sunt timizi sau persoane carora sa le fie frica sa faca sau sa spuna ce vor, ceea ce poate fi interpretat gresit ca o inalta stima de sine. Privirile lor sunt intotdeauna curioase.
7. Lipsa de remuscare
Psihopatii nu se simt vinovati pentru suferinta si durerea pe care o provoaca altora sau pentru oricare dintre actiunile lor în general. Disconfortul sau regretul nu se afla în sfera lor emotionala.
8. Se plictisesc usor
Psihopatii au o dorinta imensa de supradozaj cu adrenalina, deoarece se plictisesc cu usurinta, asa ca sunt mereu în cautare de situatii în care emotia si intensitatea sunt factorul comun.
9. Hartuirea sau agresiunea
Psihopatii ii hartuiesc adesea pe cei care nu le aduc un anumit beneficiu, ceea ce inseamna ca subordonatii, varstnicii, copiii sau în majoritatea cazurilor, animalele, devin victime. Le place sa-si exercite puterea asupra celor mai fragili, hartuirea sau agresivitatea verbala fiind caracteristice.
10. Puterea si controlul
Am vazut deja ca psihopatii au o nevoie obsesiva de a exercita puterea si controlul asupra celorlalti. Pe langa acestea, sunt, de asemenea, obsedati de control. Totul trebuie facut asa cum isi doresc sau cum au expus ei situatia.
De ce?
Psihopatul este un om care nu are constiinta,nu pentru ca ii lipseste capacitatea intelectuala pentru a intelege diferenta dintre bine si rau, ci pentru ca legatura emotionala dintre coordonare si ganduri, este absenta. Dau dovada de o lipsa izbitoare de empatie, lipsa de preocupare pentru alti oameni, capacitatea de a-i percepe pe ceilalti pur si simplu ca pe niste obiecte. Aceste persoane sunt extrem de egoiste, egocentrice, lipsite de orice remuscari pentru ce au facut, fiind pe deplin constienti de ceea ce fac si ceea ce fac este sa manipuleze si insele alti oameni, in favoarea lor.
Sugestia specialistilor
Expertii în psihologie subliniaza ca singura solutie pentru victimele acestor pradatori este taierea completa a legaturii. Potrivit studiilor in domeniu, tratamentul psihologic nu ar avea un efect pozitiv, dimpotriva. În cadrul sedintelor de terapie, psihopatul va avea ocazia sa învete noi modalitati de a actiona pentru a-si manipula victimele mai mult și mai bine. Efortul pe care il faci pentru a-i trata este foarte mare, deoarece nu vei putea juca niciodata jocurile lor. Oricine se joaca cu un psihopat, pierde, deoarece este o persoana cu o capacitate foarte mare de a face rau.In interctiunea cu un psihopat, de asemenea, trebuie sa fim atenti la actiuni, nu la cuvinte. Ignorați scuzele, toate sunt minciuni. Nu va simtiti vinovati de integrarea acestui psihopat în viata voastra, trebuie sa fii constient ca problema nu se afla în tine, ci în el. Nu pastrati obiecte care v-au facut sa faceti parte din relatia respectiva (fotografii, cadouri, haine etc.) deoarece acest lucru va va face sa retraiti momente neplacute. In cele din urma, reconecteaza-te cu oamenii care te iubesc cu adevarat. Asta va poate ajuta sa mergeti mai departe.
Daca iti plac articolele noastre ne poti urmari si pe retelele sociale, Facebook si Instagram, unde postam zilnic continut nou din domeniul psihologiei. Daca treci prin momente grele si simti ca ai nevoie de mai multa sustinere, te poti alatura grupului nostru de suport – grup suport psihologie.
Un articol bine facut. Felicitari!
Ar fi interesant daca ati pus 10 caracteristici ale psihopatilor in dreptul fiecarei analize sa puneti 10 caracteristici ale nepsihopatilor.
La fiecare una una .sa putem vedea diferenta . Care ar fi partea buna a lucrurilor. As zice ca nu ati avea ce sa raspundeti . Public si nu incercand sa ma prostiti cu abureli ieftine .
Te-ai incadrat perfect….” Potrivit studiilor in domeniu, tratamentul psihologic nu ar avea un efect pozitiv, dimpotriva. În cadrul sedintelor de terapie, psihopatul va avea ocazia sa învete noi modalitati de a actiona”
” partea buna a lucrurilor”…glumesti,se defineste ca PATOLOGIE,si se evita,deobicei,asa cum se si citeaza in analiza. Recomand Xanax.
👍😇
În mod clar, suntem o nație condusă de psihopați…
Ce mi se pare fascinant, si v-as ruga sa scrieți un articol în sensul acesta, e de ce acești psihopati sunt atât de fascinanți pentru oamenii de rând, care i-ar urma orbește, ii votam chiar dacă nu au scoala, au probleme penale, samd.
Pana nu invatam sa ii recunoaștem, nu ne facem bine. Avem o serie de personaje feminine, cu un stil de viata opulent, haine, genți obscen de scumpe, bărbați asa-si-asa, dar cu multi bani, băgați în politica, săltați de politie, samd., ma uit la ele și dincolo de glamour-ul lor, vad niște ființe cu o mimica împietrita, ma rog, știu ca au și operațiile estetice aportul lor, care au o singura grija, sa se disculpe, nu au greșit cu nimic, doar victimizare. Dar mimica e aceeași.. cand vom invata sa fugim din prima clipa, mai avem o șansă.
Date de contact pentru doamna Nitu exista?