fbpx

Eniko Răduț

Psiholog, psihoterapeut Eniko Radut - Maze Center

Formări:

  • Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babes-Bolyai (psihologie cognitiv-comportamentală)
  • Master – Tehnici Psihologice de Control Comportamental, Universitatea Babes-Bolyai

Așa cum uneori pietrele se prăbușesc blocându-ne drumul, la fel oricare dintre noi putem trece în viață prin anumite blocaje. În astfel de momente, putem pierde controlul asupra situației curente, fără să putem explica emoțiile noastre în cuvinte, nu încetăm să ne gândim că totul va funcționa rău, fără să găsim o ieșire care să ne arunce înapoi în viața când totul mergea bine. Aceste lucruri ar putea fi expuse de orice persoană care participă la terapie. Indiferent de motivele care te determină să mergi la psihoterapeut, nu este nimic greșit în alegerea aceasta. Din contră, este nevoie de multă forță pentru a permite unui specialist să te ajute să-ți rezolvi problemele pe care simți că nu le poți depăși.

Despre mine:

Numele meu este Răduț Eniko, sunt de profesie psihoterapeut de orientare congnitiv-comportamentală, sub egida Asociatiei de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale din România (APCCR) și a Masterului de Tehnici psihologice de Control al Comportamentului şi Dezvoltarea Potenţialului Uman, Universitatea „Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca. Această formă de psihoterapie cognitiv-comportamentală se centrează pe schimbarea modului în care gândim despre evenimentele din viața noastră, despre emotii și comportamente, conştientizând interacțiunea acestora.  Îți voi fi alături  pentru a aborda împreună o perspectivă corectă asupra dificultăților curente și te voi îndruma cum să-ți controlezi emoțiile și stările afective  prin controlarea gândurilor.
Sunt o persoană empatică, iar această calitate mă ajută cel mai mult în atitudinea mea colaborativă cu pacienții. Aceasta este una din caracteristicile importante pentru clădirea unei relații active cu pacientul. Relația terapeutică autentică și solidă, ce se stabilește între psihoterapeut și pacient, este signifiantă în atingerea obiectivelor și are capacitate vindecătoare prin ea însăși. Astfel, aceasta, dacă este bine clădită devine liantul demersului psihoterapeutic finalizat cu izbândă. Cercetările asupra eficienței psihoterapiei aduc suport asupra faptului că relația terapeutică aduce o pondere de 30% în ceea ce privește eficacitatea tratamentului terapeutic. Tocmai, acesta este și motivul pentru care mă centrez prevalent pe acest ingredient, pe lângă  terapia în sine, care înlesnește progresul terapeutic și generează încredere pacientului.
 

Servicii:

  • Depresie, anxietate, fobii, atac de panică;
  • Managementul furiei și al stresului;
  • Rezolvare de probleme;
  • Intervenții psihologice în traumă;
  • Tratamentul tulburărilor de personalitate.  

Adresă cabinet psihologie:

Strada Émile Zola nr. 1,
Cluj-Napoca 400112

Lasă-ne să te ajutăm!
Scroll to Top